Origami

Hoe ik origami ontdekte: Na het zien van een 3D kikkertje bij een kennis raakte ik in de ban van het vouwen. Eind 1985 kreeg ik mijn eerste boek: ‘De kunst van het vouwen’ van Everdien Tiggelaar. Vanaf 1990 ben ik lid van de OSN (Origami Sociëteit Nederland). Het ruimtelijk vormen is vanaf mijn vroege jeugd een uitdaging en sinds een paar jaar ben ik aan het ontwerpen geslagen.

Eind 1997 is er bij de OSN een boekje uitgegeven:
Kleine blaadjes, grootse plaatjes’. Eenvoudige modellen (22, van molen, hart, krans, babypakje en egel tot een lantaarntje).

In 2001 (in eigen beheer) een boekje (24 blz.) met ruimtelijke figuren getiteld:
‘Een SANTENKRAAM van papier’, Sinterklaas, Kerstgroep met koningen en of herders, Fransciscus van Assisi, Boeddha, Oosterse monnik, Heks en Fee, Japanse vrouwen in kimono met baby, Parasol en Lantaarntje. Van een A4 gemaakt wordt het vouwsel ongeveer 12 cm hoog. De voorbeelden bestaan uit scans.

Voorjaar 2003 (in eigen beheer) boekje (32 blz.) met 13 grappige dierfiguren (2D), getiteld:
‘Koddige Kanjers’, (origami zoo); een bonte verzameling dieren van ver en van dichtbij, zoals aap, koala, nijlpaard, kat, hond, koe, schaap etc. Namen ook in het engels/English names : monkey, koala, hippopotamus, cat, dog, cow, sheep etc.

Zomer 2005 (in eigen beheer) boekje (32 blz.) met 19 modellen, getiteld:
‘Vouwsels van formaat'; diverse vouwsels, gemaakt van A4-papier, voor allerlei  gelegenheden.
Geldwikkels, enveloppen, beursje, hartballon etc. Ook in klein formaat leuk voor kaarten. Index also in english.